Saturday, December 12, 2009

Transciever have APRS Communication

Assalamualaikum
Salam Sejahtera


lama tak update blog ini...
baru2 ini saya ada ke Johor Bahru atas urusan saltmine.tapi sayang tak sempat nak jumpa rakan2 JB kerana masing2 QRL dengan urusan masing...maybe belum ada jodoh kot...hehehe

Sewaktu saya ke JB saya mengkaji dan mencuba APRS Communication saya dan hasilnya berjaya dimana telah ramai rakan2 bermain APRS ini di sana....Tahniah pada "Kelepok" dan terima kasih pada beliau menghidupkan APRS communication di selatan tanah air Semenanjung Malaysia..dan berharap bertambah lagi rakan2 APRS di Malaysia ini...

cerita mengenai transciever yang telah siap punyai APRS
seperti
Kenwood TM-D710
Kenwood TM-D700

Yaesu FTM-350
Yaesu VX-8

Bagi sesape yang memiliki Transciever ini...marilah kita mencuba APRS Communication dengan anda perlu mencari GPS receiver sahaja....dan setup pada Transciever anda...

amat mudah...dan seronok untuk bermain APRS.....
dapat belajar system security captor yang terdapat pada kereta proton Perdana,Waja dan Gen2...

hampir sama system dia seperti APRS....

selamat mencuba...
ke alam digital communication..|
ALL THE BEST

de 9M2AUR
REGARDS...........................

Friday, November 6, 2009

APRS Issue.....

Assalamualaikum
Salam Sejahtera....

lama tak post kat blog ni...baru2 nie di gempurkan sekali lagi issue class of emission of APRS Communication dimana kelas untuk mod Packet Communication adalah :

RTTY: FSK/AFSK - guna F1B/F2B
APRS: AFSK(1200bps) - guna F2D
GMSK (1600bps) - guna F1D

ok memang betul apa yang dikatakan class of emission yang terdapat dalam AA kita tiada untuk kelas f1d dan f2d...baik pun 9M atau 9W....
persoalan saya disini kenapa setiap kali perkara yang berlaku selepas kejadian....atau selepas orang dah ramai berminat , kemudian baru timbul isu2 tak kene seperti issue sekarang ini.... dan membuatkan para2 peminat APRS ini takut....saya jadi hairan kenapa isu seperti ini selalu berlaku disana...kalo kita kaji2 semula ia datang dari satu tempat nun jauh disana...isu2 ini semua dari sana...kenapa tak datang dari tempat lain...i means issue yang melibatkan pada pihak atasan ini selalu datang dari sebuah negeri sana......

saya Harap pada semua rakan2 yang ada pasang igate di rumah...supaya tidak off dan active semula your igate,digipeater,and s-gate for packet communication...

jangan layan issue tu semua...
pedulikan...

9w2tpt - off (i hope come to on back your i-gate)
9w2rut - give time to on your i-gate...(hahahahaha)
any more i gate...? lets to on your i gate back....

73s
de 9M2AUR

Wednesday, September 30, 2009

ISS Packet Comunication & CW Menjelang tiba

Assalamualaikum
Salam Sejahtera

Lama tak jumpa....
pagi nie saya cuba TX ke ISS dalam mode packet
ALHAMDULILLAH pagi nie ISS active on packet mode....


Kini CW Exam akan tiba lagi dalam masa seminggu lagi
Saya akan doakan kejayaan rakan2 yang menduduki exam CW. bagi yang tidak kesempatan untuk turut serta CW exam kali ini boleh turun untuk melihat rakan2 kita yang ambil CW ini...bagi mempelajari cara2 exam CW tersebut...

dan bagi yang menduduki EXAM kali ini...
all the best
Kini masa untuk mendengar dalam bentuk ayat supaya kita biasakan dengan speed yang setaraf dengan ujian yang sebenar.kelajuan cw Dalam linkungan 11-13WPM (Words per Minutes)....

Saya ada emailkan pada rakan2 yang saya ketahui yang akan duduki ujian morse code..pada rakan2 yang saya tidak QSL maybe boleh say hi pada email saya 9m2aur@gmail.com
dana saya akan hantarkan morse code dalam bentuk wave file...untuk anda semua....

73
all the best
Wassalam

Sunday, August 23, 2009

APRS Tracker + cable power to transciever + shipping


Assalamualaikum
Salam Sejahtera

kembali disini dengan cerita ceriti mengenai APRS iaitu Amateur Radio Packet System
mengenai kisah dia atau pengenalan dia saya ada cerita pada post yang sebelum ini...boleh lihat pada older post..
LINK 1 contoh operasi APRS
LINK 2 APRS Communication

Tempahan untuk tracker APRS homebrew siap sekali dengan cable untuk supply tracker tersebut dan disambung pada alat transciever kita

RM180 Tracker Homebrew made......











Cable RM20


Shipping cost - RM10 to Peninsular Malaysia
Shipping cost - RM?? to another place

you can Call for order and email
9W2RUT - Handle by Weerut
+60162700899
9w2rut@gmail.com

9M2AUR - Handle by AIMIL
+60126309034 - *SMS only*
9m2aur@gmail.com

73

Saturday, August 22, 2009

>KEMBALI SEMULA<



Assalamualaikum
Salam Sejahtera...

ALHAMDULILLAH sempena bulan Ramadhan ini aku telah jumpa cara untuk undelete blog ini dan masalah yang terjadi pada blog ini yang aku sendiri terkejut....cerita ceriti serba sedikit mengenai blog ini dimana blog ini telah kena block disebabkan system security senang di pecah....sehingga saya sendiri terkejut dengan blog saya ni....dan terpaksa saya menipu rakan2 dimana katakan blog ditutup lah...ada virus lah...padahal kena block...so saya akan kembali semula dimana saya dapat selamatkan blog ini....dia tak delete habis....atau clear kan betul2....

ok mengenai apa posting saya ini adalah cerita yang benar..bukan rekaan dan sebagainya....
kerana email yang saya dapat agak kasar sedikit...dan meminta saya tutup blog ini..kerana semua cerita dalam blog ini dianggap palsu.....

kesempatan ini dibulan yang mulia ini saya ingin memohon maaf jikalo ada salah dan silap saya tak kira sama ada melalui hati,perasaan,percakapan,pertuturan malah perbuatan saya..saya mohon beribuan maaf....

DE 9M2AUR
p/s: susuli dengan CW dan program semasa puasa ini.....
73
Wassalam

Thursday, June 18, 2009

Amateur Radio World Map




Assalamualaikum

Amateur Radio World Map lengkap dengan callsign. -refer attached-
Sesuai untuk backdrop shack anda.

-Tahan lasak, kalis air
-Saiz 5'x3' plastic banner material base.
-Resolution tinggi.
-Stock terhad.
order by phone / e-mail.

Harga RM90 COD. Pos Semenanjung + RM10

Cara pembayaran bank-in - Maybank

012-6309034

Tuesday, June 16, 2009

Project Interface kembali lagi....

Assalamualaikum
Salam Sejahtera

kali ini mengisahkan tentang project interface untuk kegunaan echolink dan jenis2 digital communication yang jarang oleh rakan2 ceburi...
iaitu SSTV
My SSTV experiment from ISS RTTY

Echolink
dan macam2 lagi yang ada seperti APRS (ui-view32 , UISS , dan lain2 lagi)

ok berbalik pada cerita tajuk asal dimana project interface kini kembali dengan mengetahui terlebih dahulu diagram dan jenis pengoperasian...
diagramnya:
Ia mempunyai 3 pengoperasian atau 3 kerja yang dilakukan iaitu:
kerja pertama
*
Audio dari radio(transciever) iaitu sebelah kanan atas diagram disambung pada mic komputer soundcard komputer pada sebelah kanan atas diagram

kerja kedua
**
Audio dari komputer iaitu output sound card komputer disambung kepada mic input radio(transciever)

kerja ketiga
***
Comport atau serial port atau juga dikenali DB9 yang akan menolong untuk tekankan PTT...
iaitu ia disambung dari comport kepada ptt radio(transciver)

gambar interface yang sudah siap
tetapi audio di tapis oleh perintang(resistor) dan juga perintang bolehubah (variable resistor)
Dan kini saya gantikannya dengan Audio transformer yang post pada sebelum ini

apabila dimasukkan dalam kotak....dan boleh membuat pelbagai bentuk dimana seperti kotak lampu isyarat pun boleh juga bila TX lampu merah menyala
bila RX lampu hijau menyala...
buat macam suasana konti radio broadcast... hi hi hiSelamat mencuba dan selamat berjaya dalam apa jua yang dilakukan...
all the best
Salam

de 9m2aur
--... ...--

Friday, June 12, 2009

sampai juga akhirnya...

Assalamualaikum
Salam Sejahtera...
hampir seminggu dok menunggu barang nie...akhirnya tepat jam 11:53 tadi dapat satu panggilan telefon yang tiada senarai dalam phone sim aku...pada mulanya jadi keraguan untuk angkat...sebab malas dah nak layan telefon nie....akhirnya angkat juga takut ada emergency ker ape...rupa2nya ini postmen CHINA EXPRESS call..dia beritahu puas cari rumah tak jumpa...nak hantar barang...

Barang yang dibeli...
Transformer
untuk kegunaan interface echolink atau juga jenis2 komunikasi yang lain dimana interface ini disambungkan dari radio ke komputer...


sungguh kemas cara pembungkusan...
boleh order lagi barang2 dengan company ni lah...lagi pun nak order lagi nie...
ada sesape nak kirim sekali...
boleh digunakan untuk audio radio...contoh macam anda nak buat
- sambungan dari radio ke komputer...
- dari equalizer ke radio ..
- cw osilator ke radio
- digital communication dengan radio (digital gadgets to radio)
- and anythings else for audio or digital

thats all from me
Best Regards
de 9M2AUR

Thursday, June 11, 2009

cara untuk dapatkan RHYTHM CW (morse code)

Assalamualaikum
Salam Sejahtera


maaf agak lama kita tak jumpa dengan cerita CW ini....
kerana agak QRL dengan melayan perasaan dan hati ini....

ok...
kali ini cerita mengenai cara untuk dapatkan rhythm CW ini....
minggu sudah eyeball dengan 9M2WT dan beberapa lagi rakan ini menceritakan tentang cara untuk dapatkan rhythm.Cara ini saya pernah gunakan dulu dimana agak bersesuaian dan harus peka dengan setiap huruf dalam sesi pembelajaran kita.
Kepada sesape yang menggunakan software CW_player boleh bermain quiz dengan speed WPM dia pada kelajuan yang lebih tinggi...contoh untuk kita dapatkan lebih mudah pada 12WPM dengan kita belajar pada kelajuan 18WPM apabila kita telah mengenali setiap bunyi huruf tersebut...
Ini kerana untuk kita membiasakan dengar rhythm dia pada bunyi *dit*.* di kelajuan 18wpm
dan cuba dapatkan rhythm dia...seperti:
V V V ...- ...- ...- cuba dengar pada kelajuan 18WPM dan bezakan pada 12 WPM...
huruf S dan H ... .... , ... .... pada kelajuan 18WPM dan bezakan pada 12WPM

bagi huruf yang yang mempunyai *Dah*-* cuba reduce sedikit pada kelajuan 16WPM untuk kita dapatkan rhythm bunyi *dah*-* tersebut...
Q dan Y --.- -.-- , --.- -.-- bezakan 16wpm dengan 12WPM
P dan J .--. .--- , .--. .---
dan seterusnya

Selamat mencuba
de 9m2aur

email: 9m2aur@gmail.com

Friday, June 5, 2009

Communication via internet

Assalamualaikum
Salam Sejahtera

Ulangan POST......

Kali ini adalah komunikasi yang menggunakan internet yang terdapat dalam hobi radio amatur iaitu seperti ECHOLINK , EQSO dan beberapa software lagi
yang ada.

ECHOLINK
Cara untuk mendaftar dan bekerja dengan software ini.
Langkah pertama download dahulu software echolink ini pada http://www.echolink.org/

Kemudian running dahulu software tersebut dengan memasukkan data2 yang diperlukan seperti callsign , password dan berikutnya. and click ok..
setelah anda masukkan butir2 anda dalam echolink......

Masuk semula pada web page http://www.echolink.org/ tersebut untuk kita validate callsign kita.
Click Validation
masukkan callsign dan alamat email anda.....
kemudian echolink akan menghantar satu email pada anda untuk pendaftaran berikutnya.Echolink akan minta data pengenalan callsign seperti gambar (scan) penguntukan radas (Apparatus Assignment - AA).
Upload AA kita dan tunggu sehingga echolink anda berjaya untuk diguna pakai.
seperti gambar rajah dibawah...............
Sebarang pertanyaan boleh email terus pada saya 9m2aur@gmail.com

73 de 9m2aur
Salam

Friday, May 29, 2009

my APRS mobile info 9M2AUR-9 with iGate 9M4GMK-3

ASSALAMUALAIKUM
SALAM SEJAHTERA

just nak berkongsi bersama mengenai APRS ini
ini hasil mobile saya dan Igate setup saya...

macam sistem captor yang terdapat sistem security yang ada pada kenderaan proton baru ini...
hasilnya......

kepada sesiapa yang ingin mendalami APRS communication ini sila lawati tutorial di link ini
http://perlis.marts.org.my/index.php?option=com_content&task=view&id=34&Itemid=31

dan sesiapa mempunyai software google earth....
anda hanya memerlukan satu file untuk APRS digunakan dalam software google earth bagi memantau station APRS kita tak kira mana jua...sama ada di Malaysia atau diluar negara...cara untuk melihat Station APRS itu anda perlu lihat diatas peta Malaysia dan tunggu beberapa saat sehingga Station APRS muncul atas peta di dalam software google earth tersebut...
selamat mencuba...dan mengkaji jenis komunikasi APRS (Automatic Packet Radio System)
Sila download dahulu software APRS yang ingin digunakan di dalam software google earth
Click link dibawah ini untuk download file APRS in google earth
http://perlis.marts.org.my/index.php?option=com_content&task=view&id=35&Itemid=31

all the best...
selamat enjoy dalam hobi radio amatur....

73
de 9M2AUR
WASSALAM...........

Tuesday, May 26, 2009

Packet communication via ISS


Fm 9W2PD-9 To P2SUZL Via WIDE1*,WIDE2-1 <UI pid=F0 Len=16 >[01:12:05]
`mMf !bk/]"4#}=

Fm 9W2RUT To APRS Via RS0ISS-4* <UI pid=F0 Len=65 >[01:12:09]
=0313.25N/10137.13E&Weerut-Gate 145.825,I-Gate 144.390 {UISS52}

Fm RS0ISS-4 To CQ Via SGATE <UI pid=F0 Len=51 >[01:12:11]
>ARISS - International Space Station (BBS/APRS on)

Fm 9M2CJ To CQ Via RS0ISS-4* <UI pid=F0 Len=33 >[01:12:46]
Welcome to Kuala Lumpur, Malaysia

Fm 9W2LPQ To CQ Via RS0ISS-4* <UI pid=F0 Len=32 >[01:12:51]
LN0QSLs :9M4GGL-3,9W2ZKG,9M2CJ

Fm 9M2AUR-9 To CQ Via WIDE1-1,WIDE2-2 <UI pid=F0 Len=27 >[01:13:27]


Assalamualaikum
Salam Sejahtera

Ini adalah satu jenis komunikasi digital yang terdapat dalam sistem APRS....
Kod diatas adalah jenis packet data yang dihantar ke ISS menggunakan software UISS.

Peralatan yang diperlukan untuk komunikasi packet data ke ISS:
1. Komputer
2. Transciever VHF (tak kira handy pun boleh.....)
3. Interface dari transciever ke Komputer

1.1 software UISS
boleh download disini http://users.belgacom.net/hamradio/uiss.htm
1.2 ISS atau satellite Tracker (Satscape,orbitron dan macam2 lagi....)

Cara untuk mempelajari ISS atau Satellite communication ada terdapat di url ini
http://perlis.marts.org.my/index.php?option=com_content&task=view&id=106&Itemid=31


Itu Saja setakat ini...sekian....
Seperti apa yang saya kata voice atau suara yang biasa kita guna untuk komunikasi (QSO) baru dalam 2 - 5 peratus(%) sahaja yang terdapat dalam hobi radio amatur ini.Banyak lagi jenis komunikasi lain yang ada yang mana kita tak nampak...so terpulang pada anda semua sama ada ingin mendalaminya atau tidak...
Selamat Berjaya dalam mencuba jenis2 komunikasi yang ada......
73's
de 9m2aur
SALAM

Sunday, May 24, 2009

9M2 YANG BARU.....


My Setup
Assalamualaikum

Setakat nie yang tahu
9W2LLK - 9M2GET
9W2YEH - 9M2YAS
9W2IBR - 9M2IBR
9W2FCC - 9M2ONE
9W2JEN - 9M2JEN

Tahniah...dan jangan takut2 untuk ke 40M...cuba2 beranikan diri...dan jangan takut dari kesilapan...see you on 40M

yang lain2 masih belum dapat berita lagi..
9w2mzr
dan beberapa rakan lagi...

dan yang gagal...jangan mudah putus asa..saya sendiri ambil CW test 2 kali...dengan yang pertama kali ambil saya letakkan penuh harapan..tapi apakan daya ini adalah nasib..dan usaha kita...dimana kita dapat mengetahui tahap kemampuan kita hanya baru separuh jalan..so usaha dan teruskan untuk kita dapat sepenuhnya dalam CW ini...
All the best
73
de 9m2aur
WASSalam

Tuesday, May 19, 2009

APRS(Amateur Packet Radio System)


Automatic Packet Reporting System (APRS) is an amateur radio based system for real time tactical digital communications of information of immediate value in the local area. In addition, all such data is ingested into the APRS Internet system (APRS-IS) and distributed globally for instant access. In addition to messages, alerts, announcements and bulletins, the most visible aspect of APRS is its map display. Anyone may place any object or information on their map and it is distributed to all maps of all users in the local RF network or monitoring the area via the internet. Any station, radio or object that has an attached GPS is automatically tracked. Other prominent map features are weather stations, alerts and objects and other map related amateur radio volunteer activities including Search and Rescue and signal direction finding.

APRS has been developed since the late 80's by Bob Bruninga, callsign WB4APR, currently a senior research engineer at the United States Naval Academy. The acronym "APRS" was derived from his callsign. In the 1990s as GPS excitement dominated many new applications, the "P" was often referred to as "Position" instead of the original "Packet". This skewed the perception of APRS as only a vehicle tracking system. Recently, the community has emphasized the term "packet" in the name, as the system's use and capabilities are far more robust.

Network Overview

APRS (Automatic Packet Reporting System) is a digital communications protocol for exchanging information between a large number of stations covering a large (local) area. As a multi-user data network, it is quite different from conventional packet radio. Rather than using connected data streams where stations connect to each other and packets are acknowledged and retransmitted if lost, APRS operates entirely in an unconnected broadcast fashion, using unnumbered AX.25 frames. APRS packets are transmitted for all other stations to hear and use. Packet repeaters, called digipeaters, form the backbone of the APRS system, and use store and forward technology to retransmit packets. All stations operate on the same radio channel, and packets move through the network from digipeater to digipeater, propagating outward from their point of origin. All stations within radio range of each digipeater receive the packet. At each digipeater, the packet path is changed. The packet will only be repeated through a certain number of digipeaters -or hops- depending upon the all important "PATH" setting. Digipeaters keep track of the packets they forward for a period of time, thus preventing duplicate packets from being retransmitted. This keeps packets from circulating in endless loops inside the ad-hoc network. Eventually most packets are heard by an APRS Internet Gateway, called an IGate, and the packets are routed on to the Internet APRS backbone (where duplicate packets heard by other IGates are discarded) for display or analysis by other users connected to an APRS-IS server, or on a website designed for the purpose. While it would seem that using unconnected and unnumbered packets without acknowledgment and retransmission on a shared and sometimes congested channel would result in poor reliability due to a packet being lost, this is not the case due to the fact that the packets are transmitted (broadcast) to everyone, and multiplied many times over by each digipeater. This means that all digipeaters and stations in range get a copy, and then proceed to broadcast it to all other digipeaters and stations within their range. The end result is that packets are multiplied more than they are lost. Therefore, packets can sometimes be heard some distance from the originating station. Packets can be digipeated several tens of kilometers or even hundreds of kilometers depending on the height and range of the digipeaters in the area.

Positions / Objects
APRS contains only four packet types, Position/objects, Status, Messages and Queries. The Position/object packets contain the latitude and longitude, and a symbol to be displayed on the map, and have many optional fields for altitude, course, speed, radiated power, antenna height above average terrain, antenna gain, and voice operating frequency. The map display uses these fields to plot communication range of all participants and facilitate the ability to contact users during both routine and emergency situations. Each position/object packet can use any of several hundred different symbols. Position/objects can also contain weather information or can be any number of dozens of standardized weather symbols. Each symbol on an APRS map can display many attributes discriminated either by color or other technique. These attributes are:
  • Moving or fixed
  • Dead-Reckoned or old
  • Message capable or not
  • Station or object
  • Own object or other station object
  • Emergency, priority, or special

Status/Messages

The Status packet is free-field format that lets each station announce his current mission or application or contact information or any other information or data of immediate use to surrounding activities. The message packet can be used for point-to-point messages, bulletins, announcements or even email. Bulletins and Announcements are treated specially and displayed on a single "community Bulletin board". This community bulletin board is fixed size and all bulletins from all posters are sorted onto this display. The intent of this display is to be consistent and identical for all viewers so that all participants are seeing the same information at the same time. Since lines are sorted onto the display, then individual posters can edit, update, or delete individual lines of their bulletins at any time to keep the bulletin board up-to-date to all viewers.

All APRS messages are delivered live in real-time to on-line recipients. Messages are not stored and forwarded, but retried until timed out. The delivery of these messages is global, since the APRS-IS distributes all packets to all other igates in the world and those that are messages will actually go back to RF via any IGate that is near the intended recipient.

A special case message can be sent to EMAIL and these messages are pulled off the real-time APRS-IS by the WU2Z Email engine and wrapped into a standard Internet Email protocol and forwarded into regular internet email.


Capabilities

In its simplest implementation, APRS is used to transmit real-time data, information and reports of the exact location of a person or object via a data signal sent over amateur radio frequencies. In addition to real-time position reporting capabilities using attached Global Positioning System receivers, APRS is also capable of transmitting a wide variety of data, including weather reports, short text messages, radio direction finding bearings, telemetry data, short e-mail messages (send only) and storm forecasts. Once transmitted, these reports can be combined with a computer and mapping software to show the transmitted data superimposed with great precision upon a map display.

While the map plotting is the most visible feature of APRS, the text messaging capabilities and local information distribution capabilities combined with the robust network should not be overlooked; the New Jersey Office of Emergency Management has an extensive network of APRS stations to allow text messaging between all of the county Emergency Operating Centers in the event of the failure of conventional communications.


Technical Information

In its most widely used form, APRS is transported over the AX.25 protocol using 1200 baud Bell 202 audio frequency-shift keying(AFSK) on frequencies located within the amateur 2-meter band:

IGATE ORDA BALI # Sanur Beach # YB9ZDS VHF 144.390 MHz power 9W, antenna HAAT 24 m, gain 6 dBi omni, range 23.6 km

BALI2 # Bukit Lempuyang # YC9ZDC-1 - power 4W, antenna HAAT 390 m, gain 6 dBi omni, range 76.9 km

  • North America: 144.390 MHz with 144.990 occasionally used as an alternate input frequency for local low power stations
  • Australia: 145.175 MHz with 144.390 MHz available for as a secondary frequency, primarily for satellite and DX work.
  • New Zealand: 144.575 MHz (National APRS) and 144.650 (digipeaters) supports WIDEn-N -- check with locals for details
  • Argentina: 144.930 MHz
  • Brazil: 145.570 MHz
  • Europe: 144.80 MHz
  • Chile: 144.390 Mhz (Santiago), 144.390 Mhz (Los andes,Calama & Pta. Arenas), 145.010 Mhz (Chill├ín)
  • South Africa: 144.800 Mhz
  • Japan: 144.640 Mhz
  • Thailand: 144.525 Mhz
  • Malaysia: 144.390Mhz


An extensive digital repeater, or "digipeater" network provides transport for APRS packets on these frequencies. Internet gateway stations (IGates) connect the on-air APRS network to the APRS Internet System (APRS-IS), which serves as a worldwide, high-bandwidth backbone for APRS data. Stations can tap into this stream directly, and a number of databases connected to the APRS-IS allow web-based access to the data as well as more advanced data mining capabilities. A number of low-earth orbiting satellites and the International Space Station are capable of relaying APRS data.

Equipment Settings

An APRS infrastructure comprises a variety of Terminal Node Controller (TNC) equipment put in place by individual Amateur Radio operators. This includes soundcards interfacing a radio to a computer, simple TNCs, and "smart" TNCs. The "smart" TNCs are capable of determining what has already happened with the packet (unit of information) and can prevent redundant packet repeating within the network.

Reporting stations use a method of routing called a "path" to broadcast the information through a network. In a typical packet network, a station would use a path of known stations such as "via n8xxx,n8ary." This causes the packet to be repeated through the two stations before it stops. In APRS, generic callsigns are assigned to repeater stations to allow a more automatic operation.

RECOMMENDED PATH: Throughout North America (and in many other regions) the recommended path for mobiles or portable stations is now WIDE1-1,WIDE2-1. Fixed Stations (homes, etc.) should not normally use a path routing if they don't need to be digipeated outside of their local area (and most don't).Otherwise a path of WIDE2-2 or less should be used as requirements dictate. This path actually reflects the routing of packets via the radio component of APRS, and fixed stations should carefully consider their choice of path routing(s) to avoid unncessary RF clutter outside of their local VHF listening area.

OLD PATH: Early on, the widely accepted method of configuring stations was to enable the short-range stations to repeat packets requesting a path of "RELAY" and long-range stations were configured to repeat both "RELAY" and "WIDE" packets. This was accomplished by setting the station's MYALIAS setting to RELAY or WIDE as needed. This resulted in a path of RELAY,WIDE for reporting stations. However, there was no duplicate packet checking or alias substitution. This sometimes caused beacons to "ping pong" back and forth instead of propagating outwards from the source. This caused lots of interference. With no alias substitution, you couldn't tell which digipeaters a beacon had used.

NEW PATH: With the advent of the new "smart" TNC's, the stations that used to be "WIDE" are now "WIDEn-N." This means a packet with a path of WIDE2-2 would be repeated through the first station as WIDE2-2, but the path will be modified (decremented) to WIDE2-1 for the next station to repeat. The packet stops being repeated when the "-N" portion of the path reaches "-0." This new protocol has caused the old RELAY and WIDE paths to become obsolete. Digi operators are being asked to re-configure fill-in "RELAY" stations to instead respond to WIDE1-1. This results in a new, more efficient path of WIDE1-1,WIDE2-1. While most of the world has adopted the "new WIDEn-N" settings, there is an ongoing debate in the UK about the subject. The goal should be universal settings that will work everywhere.

Available Equipment

There are a few radios on the market which include a built-in AX.25 Terminal Node Controller and APRS software, and are capable of working with or without the need for an external GPS device. Three common models are the mobile Kenwood TM-D700A, its replacement, the Kenwood TM-D710A and the handheld Kenwood TH-D7A(G). Yaesu has also recently entered the APRS market with their VX-8R handheld.

The HamHUD integrates a display for viewing the position of other stations and weather reports, and a means of sending and receiving APRS messages, and an interface for a GPS receiver. It started out in 1997 as a homebrew device, but more recently, kits have been available from time to time. It connects to a TNC which is in turn connected to a radio. The Alinco DR-135T is popular as the internally mounted T2-135 can be used with it, reducing the number of items that need to be connected together. SmartBeaconing was developed for the HamHUD by Tony Arnerich and Steve Bragg. It varies the beacon rate based on speed, and adds corner pegging. SmartBeaconing has also been adopted by the TinyTrak and the OpenTracker series.

The RTrak combined an OpenTracker 1+ and a GPS receiver along with a low power transmitter in one package. The original units produced 500 mW, but the current version puts out 350 mW.

Byonics has introduced an all-in-one device combining a GPS receiver, TinyTrak controller and synthesized 2m radio called the Micro Trak AIO which requires no assembly by the user.

ArgentData now has a 5-Watt VHF Transceiver with Integrated Tracker2 in one compact package. With a non-display GPS receiver connected, the T2-301 can be used as a tracker. With compatible display-type GPS receiver, received position reports can be output as waypoints. With a Garmin Nuvi 350 GPS receiver connected, it can send and receive APRS messages as well as display other stations as wayoints. The Nuvi 350 can be used this way with a stand-alone Tracker 2 (OT2m) or connected to a T2-135 which mounts in an Alinco DR-135 radio. The T2-301 can also be used as a stand-alone digipeater. Just connect an antenna and power, and program it, and it's ready to go.

The aprs SkyTracker is an APRS Beacon at 144.800Mhz which includes a 8W RF Transmitter, programmable PIC & u-bloc GPS receiver all on one 72x56mm PCB.

Online Data

Much of the data transmitted over APRS can also be seen on the Internet. For a sample of what's available, enter the callsign of NJ2EM to see APRS activity in New Jersey. You can also zoom out to see activity and stations in other areas.

History

Bob Bruninga implemented the earliest ancestor of APRS on an Apple II computer in 1982. This early version was used to map high frequency Navy position reports. In 1984, Bruninga developed a more advanced version on a Commodore VIC-20 for reporting the position and status of horses in a 100-mile endurance run. During the next two years, Bruninga continued to develop the system, which he now called the Connectionless Emergency Traffic System (CETS). Following a series of FEMA exercises using CETS, the system was ported to the IBM PC. During the early 1990s, CETS, now known as the Automatic Position Reporting System, continued to evolve into its current form. As GPS technology became more widely available, 'Position' was replaced with 'Packet' to better describe the more generic capabilities of the system and to emphasize its uses beyond mere position reporting.

Related systems

The APRS protocol has been adapted and extended to support projects not directly related to its original purpose. The most notable of these are the FireNet and PropNET projects.

APRS FireNet is an Internet-based system using the APRS protocol and much of the same client software to provide fire fighting, earthquake, and weather information in much higher volume and detail than the traditional APRS system is capable of carrying.

PropNET uses the APRS protocol over AX.25 and PSK31 to study radio frequency propagation. PropNET 'probes' transmit position reports, along with information on transmitter power, elevation, and antenna gain, at various frequencies to allow monitoring stations to detect changes in propagation conditions.

Open Trac was created to provide an alternative to APRS that was cleaner and more functional than APRS.



This is my first project and with my APRS friends 9W2RUT(MY homebrewer tracker hi hi), 9W2AZV, 9w2PD(my racun friend ha ha) ,9M2ARR ( to help buy GPS Garmin etrex H) and all of you help me to setup my APRS..

next post i try publish how to setup a APRS + equipment

73 de 9m2aur

Dah tak merajuk dahhhhhhh............

Wednesday, May 13, 2009

MASALAH , tension dan hampir benci.....

Assalamualaikum
Salam Sejahtera

dalam beberapa hari ini...saya sedang dok mengkaji lagi beberapa masalah dalaman diri seseorang dengan sesuatu perkara yang simple..tapi dirumitkan...

saya malas nak cerita masalah ape...
kadang2 cerita semula buat menyakitkan hati...

so saya juga dah tahu kenapa CIKGU Rahman Merajuk...dan bleh dikatakan tiap2 hari dok chat dengan dia...so dia dah cerita kesemuanya...
dan saya pikir2 kan semula...pun ada betulnya...walaupun ada salahnya juga...
dan tadi QSO di ASTRA sama seseorang pun saya membincangkan masalah..dan saya dah luahkan hati saya semua pada abg saya tu...dan dalam masa yang sama ada seorang mamat mesej pada saya...dan mengatakan sesuatu yang membuat kan saya....................................................................................................................

apa kata saya cuba say good bye to this hobby...apa pendapat rakan2....?kadang2 dok pikir2 macam bodoh jer saya nie...kadang2 dok layan...best gak...tapi kadang2 menyakitkan hati..kadang2 buat saya tension...kadang2 buat saya marah kerana hobi nie..kadang2 saya menyampah sampai saya menyirap darah...dan terbang satu handy..pecah...tak sanggup nak amik gambar...nak tunjuk kawan2 pun tak sanggup....

saya pikir2 kan...itu baru lava di hujung gunung berapi..hanya sesekali jer dia membuak...tapi sekali lagi dia membuak... RIG HF plak akan terbang...untuk lepaskan geram...setakat nie...dan 1 jam suiz and plug untuk power supply radio di tutup..malah dicabut..saya tengok berapa lama bleh tahan....

buat 9W2OZA kalo baca nie..ko jangan ambil hati...
aku nak ko habis kan belajar yang paling penting iaitu SPM ko dulu...dan kemudian baru aku akan bantu ko...kalo nak ajar2 skit2...tu bleh lah..tapi by email jer..melalui radio,atau apa2 kaitan komunikasi..kecuali telefon tak akan dilayan...

itu saja...setakat ini...
saya tengok cam ner perasaan saya untuk hari nie dan seterusnya...
73

de 9m2aur

Wassalam

tengok malam nie ape cerita MENGENAI TOPIK perbincangan di ASTRA...kalo tak kena di hati aku...maksud aku..program tu tak best...aku stop buat seketika dengan hobi nie...dan aku akan kembali bila hati aku reda....INSYALLAH....

byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.................................

Monday, May 11, 2009

kAyUHan PraDAs (Commercial Radio Club) from PutraJAYA ke Melaka

Assalamualaikum
Salam Sejahtera...

arrrrr.....baru rasa lega nak menaip, dalam post kali nie saya berasa seronok dimana Kayuhan kali ke dua saya ikut dengan PRADAS ini yang mana agak dekat sedikit tapi banyak pengajaran yang saya belajar..cuma effect pada kesihatan saya juga..dimana tak tido lebih dari 24JAM dan terus ikut dia orang kayuh...sama juga Kayuhan PRADAS yang pertama...padan muka saya sendiri..sakit macam2...sape suruh cari penyakit..

ok Perjalanan saya kali ini Jam 5 pagi dan barunya bermula HUJAN yang sungguh lebat di Rumah terus naikkan basikal ke atas kereta 9W2ENE-bang Zaini(EiNE) dan terus ke rumah 9W2LLR untuk ambil beliau dan menaikkan basikal beliau yang frame baru (SCOTT tuuu...) dalam hujan yang lebat...ALHAMDULILLAH sesudah naikkan basikal dan check semua ikatan pada bracket basikal..terus masuk kedalam kereta yang agak basah...dan terus kan perjalanan ke PUTRAJAYA untuk mengikuti acara Kayuhan PRADAS 2 ke Melaka.sebelum sampai nasib baik kami singgah di RNR NILAI..dok pekena nasi Lemak bungkui...hampir2 kena sakit perut...tapi malas nak bukak seluar ketat(seluar basikal) terus sampai ke PUTRAJAYA..mula2 tengok ramainyer pengayuh2 yang datang...tapi bila dah jumpa kaki kayuh yang saya pernah berkayuh dengan beliau semasa Kayuhan PRADAS 1..rasa lega hati..iaitu 9w2YR,9m2??,9w2??? Hamzah...pastu geng TV pun datang,member gak tu 9w2CKH and the geng..dan ramai lagi..tujuan saya turut serta kerana nak jumpa seseorang dalam PRADAS ini...dapat pun jumpa beliau..so dah tahu semua cerita masalah isu yang terbaru tentang HAM di MALAYSIA ini yang buat seseorang ini MERAJUK....

ok cerita dulu Kayuhan ini...dimana kami bermula kayuh lebih kurang jam 8.30 Pagi...dan terus ke Kota WARISAN...ingat plak rakan lama saya 9w2A?L...tapi tak dan nak call dia...dia pun dah lama senyap..ntah ape kena ntah...so berhenti check point pertama...sungguh seronok dimana jarak kali ini boleh dikatakan bersesuaian dengan event kayuh ini...cuma agak lama juga berhenti..sempat pekena sebatang...fuis..! fuiss!! LAYAN....!!!!

teruskan kayuh ke SEPANG..dan kami berhenti di check point ke-dua, dimana basikal semua diangkat untuk mengelakkan bukit Pelanduk yang agak tinggi.tapi masih ada lagi yang pengayuh2 nak tawan itu bukit...dapat saya eskot satu pengayuh dari Seri GOMBAK...dimana beliau terkejut ngan bukit itu yang agak tinggi..so dia pun cangkukkan tangan di kereta kami..dan saya saling membantu beliau untuk sampai ke check point berikutnya di LUKUT...sampai disana terus turunkan basikal...dan basikal frame SCOTT baru tu plak tayar lembik.owner dia lah tak nak pam dulu...so sempat pergi pam kat kedai tayar..nasib baik tokey kedai tu sporting..

kemudian kami teruskan kayuh ke BT. ompek (Batu 4) Teluk Kemang,PD pada check point berikutnya..ketika itu matahari telah hampir tegak di atas kepala..saya masih lagi mampu untuk berkayuh ke check point berikutnya..kerana saya telah nekad untuk habis kayuh dalam event kali ini...apabila sampai di check point Teluk Kemang..ada makan tengahari dan dapat den berjumpo ngan warigh den 9w2TBD...yang den selalu QSO ngan dio tu ah...hehehehe...sambil dapatkan minuman...apabila badan agak reda..terus santap makanan yang telah disediakan...habis plak tu...sebelum makan tu ada 2 orang pengayuh OKU(Orang Kurang Upaya) pun turut makan sebelah saya..saya tak pasti adakah beliau itu cacat pelihatan sepenuhnya atau pun rabun...so seronok makan di dampingi dua orang pengayuh OKU ini.sempat saya sediakan kedua2 pengayuh OKU ini air SIRAP untuk beliau...sambil makan..sambil berborak dengan abg2 OKU nie...OK nie ada saya nak lepaskan perasaan saya sedikit..sewaktu kami sedang santap...ada seorang mamat nie..saya tak berapa kenal..tapi ada callsign amatur...dimana pada mulanya saya seronok berkayuh dengan beliau kerana sungguh peramah...tetapi sewaktu sedang kami santap itu bersama didampingi abg2 OKU saya ini saya terkilan dimana beliau mengatakan kayuhan ini seronok..cuma ada orang2 OKU yang mana agak tertinggal dibelakang..dan beliau agak tertekan kerana penat untuk berkayuh bersama mereka...dan kelihatan abg2 OKU saya ni berasa sedih sambil makan...ikutkan hati saya nak aje *&%#$@&* mamat nie....tapi dipikirkan faktor umur dan saya tidak mahu merosakkan majlis kayuh ini...saya sediakan tisu buat diri saya sendiri dan abg2 OKU saya itu untuk melegakan hati mereka...kemudian saya buat lawak kembali dan kata2 semangat buat abg2 OKU saya ni untuk santap semula dengan hati yang ceria seperti sedia kala...

*buat abg tu...saya harap anda memahami perasaan orang lain...sewaktu beliau mengata itu mungkin beliau tidak perasankan abg2 OKU saya sedang santap bersama beliau.tetapi dibelakang agak tersorok.jangan lupa abg2 OKU nie walaupun tidak dapat melihat..tapi mereka masih boleh mendengar...dan walaupun mereka ini golongan OKU iaitu semua mengenali *Orang Kurang Upaya*...tetapi mereka adalah golongan (Orang Kuat Usaha) ......

***walaupun mereka tak larat nak kayuh macam anda semua..tapi mereka masih ingin teruskan USAHA mereka untuk habiskan berkayuh...walaupun dengan basikal *TANDEM*..
so saya sendiri memahami dimana setiap orang ada cara masing2..dan maybe waktu itu stress dimana cuaca agak panas..dan paham2 lah kat PD..tepi pantai..memang lah panas LAUT tuuuu...tapi memahami lah perasaan orang lain...setiap orang ada kelebihan tersendiri..dan setiap orang ada kekurangan masing2...maybe hari ini, hari kita...tapi esok lusa..kita tak tahu...

ok..dah.... dah...nak menangis pun ada...menangis kerana terkilan...ada juga orang yang tak berperikamanusian dan tidak memahami perasaan orang lain...

Lagu sompek den ubah ngan 9w2YR dimano lagu APO DAK DIKATO (BLUES GANG)
lirik diubah oleh Pak Yop dan saya...untuk menghilangkan raso ponek jo...maaf lah orang nogoie dan pencipto lagu tu ah...den ubah lirik eh..sowwyyy
"Poie Kayuh,naik basikal.....
tongah hari..sampai nogoiieeee....
apo dayo...naik basikal...apo nak dikato...
sampai kek PD,nak makanlah nasiiii,..... yang milah buekkan....
"lopeh makan,nak kayuh laieee...
poie Melako...jumpo Hang Jobat (Hang Jebat)
bla...blaa.... blaaa...
(maaf lain agak melampaoiiiiee...
hi hi hi....
ok saya teruskan kayuhan pada jam 3,lebih kurang lah....untuk sampai kan kedestinasi seterusnya iaitu Kuala Linggi...dan sampai jer disana saya capai air sebotol...terus jumpa rakan saya hormati 9w2CKH dimana beliau bagi saya satu ubat untuk sapu supaya elakkan kaki kejang...best lah ubat tu..berangin jer...saya nak cari ubat tu..tapi tak ingat lak nama dia..9W2CKH kalo baca..tolong belikan saya satu...nanti saya bank-in duit eh...hehehehe
dan difahami basikal diangkut lagi untuk mengejar masa ke Stadium Hang Jebat,Krubong Melaka untuk check point berikutnya...dan kayuhan bermula dari situ untuk terus sampai ke Hutan Rekeasi Ayer Keroh..dan menunggu rakan2 kayuhan dari Pelangi,JOHOR (Club Commercial Radio JB)..dimana saya dapat lepak bersama beberapa rakan ham dari MELAKA dan juga ada sorang mamat dari TAIPING..ntah cam ner dia bleh sesat dalam kayuh tu pun tak tahu..rupanya dia ikut dari stadium..siap bawa anak dia lagi...turut berkayuh bersama...

so jam 5.30PM rakan2 PELANGI sampai..dan teruskan berkayuh ke Litar go-kart di Ayer Keroh yang mana dirasmikan pada hari yang sama..sampai jer ada polis dan krew Litar itu suruh pengayuh2 masuk kedalam litar...sebelum masuk tu disambut oleh Ketua Menteri Melaka
YAB DATUK SERI HAJI MOHD ALI BIN MOHD RUSTAM dan terus kayuh satu pusingan dalam track..sempat lumba dengan semua pengayuh sekali...tapi tak sempat nak dapat no. satu...sebab dah tak larat...hahahaha...

so itu saja ceritanya...
maaf kali ini cerita pasal kayuh saya jer...tapi gambar belum dapat lagi...sebab saya tak bawa camera...nak cari gambar pada rakan2 saya yang amik gambar kayuhan PRADAS 2 ini...nanti saya masukkan...

thanks to PRADAS kerana memberi kesempatan pada saya untuk turut serta...dan INSYALLAH kalo dijemput lagi berkayuh...saya nak join lagi lah.dengar2 khabar angin sebelum menjelang Bulan Puasa kayuh ke pantai timur..so nak kumpui duit lah , sebab nak ikut kayuh tu..janji abg2 OKU saya tu ada...saya nak makan bersama abg2 OKU saya itu...selera lah makan bersama mereka...tak makan ngan YL pun takpa cam tu..

Oh lupa..pada MAK,AYAH saya...yang sponsor saya untuk sertai KAYUHAN nie...thanks to you Mak..SELAMAT Hari IBU...semoga panjang umor dan dimurahkan rezeki buat Ayah ku jua...
9W2ENE- yang sudi bawa kereta D-MAX dia...

73 de 9m2aur

P/s: lama tak cerita CW...
saya nak kejar plak kepada CW'er yang akan duduki peperiksaan kod morse/cw test yang di jangkakan pada bulan sembilan nie...setakat nie ada 5 orang yang agak2 rajin tanya pada saya...tapi kalo dia senyap tak tahu ler...saya seronok batch sebelum nie dimana 9W2JEN , 9W2LLK , 9W2MZR dan beberapa lagi rakan yang selalu bertanyakan malah telefon saya...tapi bacth kali nie cam nak senyap jer..yang sorang pergi bercuti kat Pulau Pangkor..senyap juga..ada YL tu sorang pun manjang jer sibuk...kalo hang baca...jangan kecik hati nah...tak tau lah kalo hang nie hati kecik,telinga nifffiisss...cam aku....huhuhuhu

bye....
bye all....

Wassalam

Thursday, May 7, 2009

Penghabisan STOK...... Handy VHF

Assalamualaikum

Penghabisan stok...cepat!! cepat..!!
Sape cepat dia dapat.....

Saya ada dua set handy brand ICOM yang hendak dijual..sape cepat dia dapat..
Specification
- Freq. range = 136 - 174 Mhz
- Power output = 5 watt
- 4 step freq. = 12.5khz , 10khz , 5khz ,25khz
-Repeater mode/duplex = +(plus) , -(minus)
-Simplex mode
-Scan freq.
-Tone freq.

Contact details
Name: Aimil
Email : 9m2aur@gmail.com
Hp No.: 0126309034




Tuesday, May 5, 2009

Radio Amatur di Galeri Perdana RTM1

Assalamualaikum
Salam Sejahtera
Maaf agak lewat untuk upload..kerana masalah komputer dan line internet dirumah...baru kini berjaya upload...




73
DE 9M2AUR
K

Sunday, April 26, 2009

Acara Auto Doubling di DURI, INDONESIA


DURI AUTO DOUBLING 442 – 2009

N.A.D – Sumut – Riau – Sumbar – Jambi

Tempat : Duri – Kec. Mandau Kab. Bengkalis

Tanggal : 09 – Mei – 2009 ( Sabtu )

Jam : 08.00 Wib – Selesai. ( Tertib acara menyusul. )

SUSUNAN PANITIA :

PENASEHAT : Derajat Kalista ( Busset )

Hj. Prima ( JZ 04 EEL )

Alex ( YC 5 SY )

Teddy Susanto ( Papa Gogon )

Seluruh Insan Breker Duri Kec. Mandau

KETUA : Hermanu ( Danu )

SEKRETARIS : Effendy

BENDAHARA : Mak Uniang ( Ketua ) & Cokky ( Anggota )

KOORDINATOR PERTANDINGAN : Sudarianto – T C ( Ketua )

Bintang ( Anggota )

Aminoto – B W ( Anggota )

Cokky ( Anggota )

Ferry ( Koord. Juri )

Panitia Lainnya. ( Anggota )


SEKSI KONSUMSI,AKOMODASI & PERLENGKAPAN : Mama Dina / Ochaa

Mama Kawista /Anik

Bodrek / Exzo

Sunguik

SEKSI KEAMANAN : Mas Bagong , Andre & Anggota.

SEKRETARIAT PANITIA : METRO – COMMUNICATION & ACCESSORIES

JL. Hangtuah 18 DURI - RIAU

Telp. / Fax. ( 0765 ) 598911

Email : aahmetro@Yahoo.com

DURI AUTO DOUBLING 442 - 2009 ke 2

MAKSUD : MEMERIAHKAN ACARA PERTEMUAN SIRATURAHMI ANTAR INSAN

BREKER NUSANTARA MELALUI RADIO KOMUNIKASI.

TUJUAN : MENGGALANG PERSATUAN DAN KESATUAN DALAM BERKOMUNIKASI

RADIO ANTAR PROPINSI.

PENDAFTARAN & PERSYARATAN PESERTA

  • JUMLAH PESERTA DI BATASI HANYA 54 ( Standard )dan 27 ( Bebas ) PESERTA UNTUK SETIAP KELAS ( Disesuaikan dengan Peserta yang Mendaftarkan diri )
  • PESERTA TERBUKA UNTUK SEMUA DAERAH
  • SETIAP PESERTA HARUS MENDAFTARKAN DIRI KEPADA PANITIA “AUTO DOUBLING” BIAYA PENDAFTARAN Rp. 150.000,- / Peserta Kelas Standard dan Rp.200.000 / Peserta Kelas Bebas
  • SETIAP PESERTA MENDAPATKAN KAUS + Stiker * AUTO DOUBLING * DARI PANITIA
  • MAKAN SIANG DAN MALAM UNTUK PESERTA YANG TERDAFTAR
  • PESERTA AKAN MENDAPATKAN PENGINAPAN UNTUK PESERTA LUAR KOTA SELAMA 1 MALAM


TEMPAT PENDAFTARAN PESERTA
:

· METRO – COMMUNICATION & ACCESSORIES Sdr. Bravo Whisky

JL. Hangtuah 18 DURI - RIAU

Telp. / Fax. ( 0765 ) 598911

· SEKRETARIAT ORARI ( YC5ZZR ) Sdr. Mak Uniang

JL. Hangtuah 23 DURI - RIAU

· FREKWUENSI : 144.420 MHz. ( Rekan-rekan Panitia )

· Hp. 08126859033 Sdr, Chooky

· Rekan – Rekan Koordinator masing masing Daerah

· Pendaftaran peserta mulai tanggal 10 April s/d 3 Mei 2009

KATAGORI KELAS & HADIAH PERTANDINGAN :

  1. KELAS STANDAR DENGAN KATEGORI SBB.
  • RADIO VHF ( Mobile ) TANPA MENGGUNAKAN BOOSTER MAKSIMUM POWER < style=""> ( Dibawah 60 Watt )
  • BENTUK ANTENA STANDART PABRIK. ( DIGUNAKAN SETIAP HARI ) DIMOBIL
  • KETINGGIAN ANTENNA DI BATASI MAXIMUN 4 Mtr DARI GROUND
  • TIDAK DIPERKENANKAN MENGGUNAKAN TOWER ATAU SEJENISNYA TERKECUALI BREKET STANDAR ATAU STIK ANTENA PABRIKAN.
  • POWER ARUS DC UNTUK KEPERLUAN RADIO HARUS MENGGUNAKAN AKI (12 V ) MOBIL, TIDAK DIPERKENANKAN MENGGUNAKAN INVERTER ( SEJENISNYA )
  • INSTALASI COAXIAL HARUS RAPI TIDAK DIPERKENANKAN MELALUI JENDELA MOBIL
  • .SETIAP MOBIL PESERTA HANYA DIPERBOLEHKAN MENGGUNAKAN 1 ANTENA.
  • JUMLAH PESERTA DIRENCANAKAN SEBANYAK 54 PESERTA ( SESUAI JUMLAH PESERTA YANG MENDAFTARKAN )
  • RADIO ALL MODE TIDAK DIPERBOLEHKAN UNTUK DIGUNAKAN MIS. IC – 271H,

IC – 275, IC – 910.

HADIAH PERTANDINGAN KELAS STANDAR

· JUARA I = PIALA + PIAGAM + HANDLE TALKY

· JUARA II = PIALA + PIAGAM + Power Suply 30 A

· JUARA III = PIALA + PIAGAM + Cable Ericsson 30 M + Conn.

· JUARA IV = PIALA + PIAGAM + Antene Hy Gain V2

· JUARA V = PIALA + PIAGAM + Antene Larsen

· JUARA VI = PIALA + PIAGAM + Bingkisan

· JUARA VII = PIALA + PIAGAM + Bingkisan

· JUARA VIII = PIALA + PIAGAM + Bingkisan

· JUARA IX = PIALA + PIAGAM + Bingkisan

· JUARA X = PIALA + PIAGAM + Bingkisan

  1. KELAS MODIFIKASI BEBAS DENGAN KATEGORI SBB.
  • RADIO VHF ( Mobile ) TANPA MENGGUNAKAN BOOSTER, POWER > 60 WATT
  • PESERTA DAPAT MENGGUNAKAN ANTENA MOBIL MODIFIKASI
  • KETINGGIAN ANTENNA DI BATASI MAXIMUN 5.5 Mtr DARI GROUND
  • POWER ARUS DC UNTUK KEPERLUAN RADIO HARUS MENGGUNAKAN AKI (12 V ) MOBIL, TIDAK DIPERKENANKAN MENGGUNAKAN INVERTER ( SEJENISNYA )
  • INSTALASI COAXIAL HARUS RAPI TIDAK DIPERKENANKAN MELALUI JENDELA MOBIL
  • .SETIAP MOBIL PESERTA HANYA DIPERBOLEHKAN MENGGUNAKAN 1 ANTENA.
  • JUMLAH PESERTA DIRENCANAKAN SEBANYAK 27 PESERTA ( SESUAI JUMLAH PESERTA YANG MENDAFTARKAN )
  • RADIO ALL MODE TIDAK DIPERBOLEHKAN UNTUK DIGUNAKAN MIS. IC – 271H,

IC – 275, IC – 910.

  • TIDAK DIPERBOLEHKAN MENGGUNAKAN ANTENE VERTICAL MOBIL JENIS PENGARAH

· HADIAH PERTANDINGAN KELAS BEBAS

· JUARA I = PIALA + PIAGAM + Radio Rig

· JUARA II = PIALA + PIAGAM + Antene Diamond F 23

· JUARA III = PIALA + PIAGAM + Power Suply 30 A

· JUARA IV = PIALA + PIAGAM + Cable Ericsson 25 M+conn

  • JUARA V = PIALA + PIAGAM + Bingkisan

  1. PERATURAN TATA TERTIB PERTANDINGAN SBB
  • SETIAP PESERTA SUDAH BERADA 30 MENIT SEBELUM ACARA / PERTANDINGAN DI MULAI
  • 15 MENIT SEBELUM ACARA PERTANDINGAN DIMULAI PANITIA KOORDINATOR PERTANDINGAN AKAN MEMBERIKAN PENGARAHAN KEPADA PESERTA, PESERTA AKAN DIANGGAP MENGERTI DAN TIDAK AKAN MENYANGGAH KEPADA PANITIA.
  • SETIAP PESERTA DI UNDI UNTUK MENGAMBIL NOMOR URUT PERTANDINGAN
  • PERTANDINGAN BABAK PENYISIHAN AKAN DIBERLAKUKAN DENGAN SYSTEM GUGUR ( SKEMA PERTANDINGAN DAPAT DILIHAT DIPAPAN PENGUMUMAN )
  • SETIAP PERTANDINGAN TERDIRI DARI 3 MOBIL DENGAN 1 PEMENANG UNTUK MENUJU KE PERTANDINGAN SELANJUTAN
  • PEMENANG APABILA TERLEBIH DAHULU MENDAPATKAN 10 POINT DENGAN KETEGORI 60 % VOCAL YANG DI DENGAR OLEH DEWAN JURI
  • SETIAP PESERTA WAJIB MENYEBUTKAN PASSWOOD NAMA PANGGILAN 1 SAMPAI 5 X BERTURUT-TURUT DENGAN TEMPO KONSTAN.
  • PEMENANG YG MAJU KE BABAK SELANJUTNYA HARUS MEMARKIRKAN KENDARAANNYA PADA TEMPAT TERTENTU YG TELAH DISIAPKAN PANITIA DAN PESERTA TIDAK DIPERKENANKAN BERADA DIATAS MOBIL.
  • PESERTA YANG GUGUR/KALAH DAPAT MENGIKUTI KEMBALI PERTANDINGAN DENGAN MENDAFTARKAN KEMBALI SEBAGAI PESERTA DENGAN MEMBAYAR BIAYA PESERTA DENGAN MENGAMBIL NOMOR PESERTA BARU JIKA JUMLAH PESERTA MASIH KOSONG. ( DIPERBOLEHKAN MENGGANTI ANTENA ATAU RADIO SESUAI PERATURAN YG TELAH DITENTUKAN )
  • SETIAP PESERTA YANG MENANG TIDAK DIPERKENANKAN MEMINJAMKAN ANTENANYA BAGI PESERTA LAINNYA ( TIDAK DI BENARKAN SALING TUKAR ANTENNA )
  • SETIAP PESERTA TIDAK DI PERKENANKAN BERBUAT KECURANGAN DALAM BENTUK APAPUN
  • PESERTA AKAN DI NYATAKAN GUGUR JIKA MELANGGAR KETENTUAN YANG BERLAKU DI ATAS
  • PANITIA KOORDINATOR PERTANDINGAN AKAN MELAKUKAN PEMERIKSAAN FISIK BAIK DALAM MAUPUN LUAR TERHADAP SEMUA MOBIL PESERTA .
  • PERTANDINGAN DI LAKUKAN DI KOTA DURI DENGAN TUJUAN MASTER POINT

( RAHASIA )


  1. SYSTEM PENJURIAN PERTANDINGAN SBB
  • JURI TERDIRI DARI 4 ORANG DIANTARANYA :
  1. JURI KETUA ( WASIT ) HAK SUARA 50%
  2. JURI ANGGOTA HAK SUARA 25%
  3. JURI ANGGOTA HAK SUARA 25%
  4. JURI CADANGAN ( HAK SUARA PENENTUAN PEMENANG JIKA DIPERLUKAN )
  • SETIAP JURI BERASAL DARI TUAN RUMAH (1), UTUSAN UTASAN PESERTA TERBANYAK (1), PERWAKILAN PROPINSI BERBEDA (1), DARI DAERAH YANG BERBEDA ( 1). SUSUNAN JURI YANG BERTUGAS DENGAN SYSTEM ROTASI.
  • SEMUA JURI YANG TERPILIH TELAH MENGERTI PERATURAN PENJURIAN DAN SEBELUMNYA TELAH DIBERIKAN PENGARAHAN OLEH KOORDINATOR PERTANDINGAN.
  • SEMUA JURI HARUS MENJUNJUNG TINGGI SPORTIFITAS DALAM PENILAIAN PESERTA.
  • JURI KETUA HARUS SIAP DAN TERUS BERKOORDINASI DENGAN KOORDINATOR DILAPANGAN BAIK DALAM MEMULAI PERTANDINGAN MAUPUN PENGHITUNGAN

POINT.

5.FREKUENSI AUTO DOUBLING

  • RANGE FREKUENSI AUTO DOUBLING : 144.050 MHz S/D 144.420 MHz.


NOTE : “KEPUTUSAN JURI TIDAK DAPAT DI GANGGU GUGAT”


Ini email yang saya dapat dari rakan di DURI...

tak pasti lagi depat ikut turut serta atau tidak...tahu2 jer lah kewangan tak menentu...huhuhuhu

ada sape nak pergi...boleh saya tumpang sekaki...best nie...kita racing melalui freq. pula...

73

DE 9M2AUR