Thursday, May 6, 2010

Perjalanan Jauh...!!!

ASsalamualaikum
Salam Sejahtera

Semalam 6 May aku ke Negeri Johor Darul Takzim atas urusan saltmine disana...dalam perjalanan pulang..sempat singgah di Kluang Railways cafe kene secawan kopi dia..ngan Roti Bakar....fuuhh layan...dapat lah jumpa beberapa Ham Station di sana...dan perjalanan pulang dengan bos..mengambil keputusan yang ringkas untuk ikut jalan lama...lalu parit raja...jalan dah banyak berubah...tengah besarkan jalan lagi...lalu batu pahat...pun sama gak...bandar batu pahat tetap sibuk lagi...hehehe
teruskan perjalanan sampai ke Parit Jawa...teringatkan asam pedas ikan fresh...aduuhhh..tapi ikutkan dalam kursus kurang makan nie...so sabar jer lah..hehehe..teruskan perjalanan lagi terus ke Bandar Maharani(Muar) dan tengok jam dah menunjuk pukul 10PM...terus untuk mencari Mee Bandung..dan lalu berhampiran dengan rumah 9M2FX...sempat singgah rumah dia..kaco dia....
Beliau sedang buat project interface dari transciver Kenwood HF dia..ke Komputer...untuk dimasukkan kedalam software recorder...
ini mendapatkan kualiti audio yang original dari transciever..tak macam record guna hp...tapi kelebihan disini HP siap ada camera..macam 9W2BAL buat pada blog dia...ini lah kelebihan seseorang...dan thanks to 9W2BAL dengan setiap kali 40M net dia akan record dan upload kedalam youtube dan blog dia...bukan kerja mudah...3 4 kerja juga tu nak kene buat...transfer dalam komputer dari Hp,upload dalam youtube dulu...dapatkan url link..baru link pada blog.hhehehehe...
thanks to Pak Kamal juga..for your advise mengenai HF dan sebagainya...ALHAMDULILLAH dia pun sehat..dan lama beb tak jumpa dia...
dan thanks to my boss...lepas nie kita pergi lagi bang...QSO ngan APRS ngan HF plak..on mobile...hehehe

1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI